Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculair is een samenvoeging van "Ortho" dat goed of juist betekent en "moleculair" slaat op de moleculen die in onze voeding voorkomen. De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van speciale voedingsadviezen en aanvullingen op de voeding met als doel de zelfgenezende processen in het lichaam te bevorderen en te stimuleren. Ook mensen met lichte klachten en /of vroegtijdige verouderingsverschijnselen kunnen geholpen worden. Orthomoleculaire geneeswijze kent namelijk geen bijwerkingen en heeft een preventieve werking.

De orthomoleculaire voedingsleer richt zich op voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen, Gezonde voeding is daarbij de basis. Vaak dient deze te worden aangevuld met voedingssupplementen. Door de juiste voedingsstoffen in optimale dosering aan het lichaam beschikbaar te stellen wordt het lichaam in staat gesteld zichzelf in optimale conditie te brengen en te houden. Bovendien is het lichaam zo in staat om zelf bepaalde ziektes en aandoeningen te genezen.

Onze nederlandse voeding heeft een tekort aan voedingsstoffen. Dit is gebaseerd op een in 1995 gepubliceerd wetenschappelijk rapport, gericht op de Nederlandse voedingswijze, welk aantoonde dat zelfs zogenaamde evenwichtige voeding onvoldoende vitaminen, mineralen en sporenelementen bevat. Vrijwel de gehele Nederlandse bevolking heeft daardoor kleine of grote tekorten aan deze voedingsstoffen. De eindconclusie van dit rapport wordt grotendeels bevestigd door eerder onderzoek van TNO.

Als we in aanmerking nemen dat intensief sporten het lichaam extra zwaar belast, kunnen we concluderen dat sporters een bovengemiddelde aandacht voor hun voeding zouden moeten hebben.Orthomoleculaire doseringen hebben een therapeutische werking op het lichaam dat ontspoord of ziek is.

Wim Kuijpers

Lelystad

Orthomoleculaire geneeskunde

Tekstvak: <
Tekstvak: >
Tekstvak: Blader
Tekstvak: Inlichtingen
Tekstvak: praktijkadressen
Tekstvak: beginpagina
Tekstvak: Electro-
acupunctuur 
Tekstvak: Bioresonantie
Tekstvak: Orthomoleculaire
geneeskunde
Tekstvak: Voedingsadvies
Tekstvak: Gastenboek